מאחורי הקלעים של כל אירוע המתקיים בשטח הפתוח מסתתר תהליך חיוני של פינוי אסלה כימית, חלק בלתי נפרד משמירה על הניקיון של שטח האירוע והמתקנים ההיגייניים הממוקמים עבור המשתתפים והמבקרים. במאמר זה חברת י.א גואטה מרחיבה עבורכם את היריעה בכל הקשור לריקון שירותים ניידים ושירותים כימיים, וכן אודות תדירות הפעולה הרצויה הזו.
ריקון שירותים ניידים: מה בין שירותים כימיים לניידים?
שירותים כימיים ושירותים ניידים הם שני סוגים של פתרונות תברואה ניידים, ויחד עם זאת הם שונים במנגנוני הטיפול בפסולת ובניידות שלהם. שירותים כימיים משתמשים בתוספים כימיים כדי לפרק פסולת ולשלוט בריחות שבתוך מיכל האחזקה. שירותים אלו הם לרוב יחידות עצמאיות שאינן דורשות חיבור ישיר למערכת ביוב. בשירותים אלה נעשה שימוש לרוב באירועי חוצות, אתרי בנייה ואזורי קמפינג.
שירותים ניידים, המכונים לפעמים גם נגררים ניידים לשירותים, הם יחידות גדולות יותר, מותקנות על קרוואן, המציעות שירותים נרחבים יותר, כגון עמדות רבות בתוך תא אחד, כיורים עם ברז ותאורה. שלא כמו שירותים כימיים, שירותים ניידים בדרך כלל מתחברים למערכת אספקת מים וניקוז, ומספקים חוויית שירותים מקיפה יותר. שירותים אלה משמשים בדרך כלל עבור אירועים יוקרתיים, פסטיבלים ומיקומי קבע למחצה.
2 דרכים יעילות לריקון שירותים כימיים
ריקון שירותים כימיים מטבע הדברים איננו משימה אידאלית, והיא אף כרוכה במצבים לא הכי נעימים בלשון המעטה. יחד עם זאת, מלאכה זו חשובה מאוד כדי שנוכל לשמור על התפקוד התקין של המיכל, וכן כדי שנשמור על סביבה תברואתית נקייה ובטוחה.
כעת נמנה שתי דרכים מרכזיות לריקון שירותים כימיים בצורה היעילה ביותר:
- שירות מקצועי – כמו בשירותי מקצוע אחרים, זו האפשרות הקלה ביותר וככל הנראה גם המהירה ביותר. אם התשלום שכרוך פעולה זו עומד בטווח התקציב שלכם, אפשרות זו עשויה להתאים לכם ככפפה ליד. ישנן חברות העוסקות בניהול פסולת שישמחו לעשות עבורכם את העבודה. החברות הללו מחזיקות בציוד מקצועי והן מכירות היטב את עולם השירותים הכימיים.
- עשו זאת בכוחות עצמכם – אם אתם מוכנים להיכנס לאתגרים וברצונכם גם לחסוך כמה שקלים, עשו זאת בעצמכם. עקבו אחרי הוראות היצרן המגיעות עם השירותים הכימיים, ונסו להיצמד בקפידה לשלבי הריקון המובאים בו.
במידה ובחרתם באפשרות השנייה, אל תשכחו להצטייד ולהתמגן כראוי. לבשו כפפות, משקפי מגן ומסכה כדי להימנע מתאונות מיותרות. כמו כן אנו ממליצים ללבוש בגדים מותאמים לעבודה בשטח שכזה, כך שגם אם הם יתלכלכו לא תהיה לכם עוגמת נפש.
כל כמה זמן מרוקנים שירותים ניידים?
תדירות ריקון השירותים הניידים תלויה במספר גורמים, ביניהם גודל מיכל ההחזקה, מספר האנשים המשתמשים בו, הטמפרטורה הנמצאת באזור השימוש ומשך זמן תקופת השימוש. באופן כללי, שירותים קטנים עם קיבולת מיכל מוגבלת ידרשו ריקון תכוף יותר בהשוואה ליחידות גדולות יותר. בממוצע, ריקון על בסיס שבועי אמור להיות מספיק, אך כאמור לכל אירוע יש את הצרכים שלו.
עבור אירועים או מקומות בהם צפוי להיות שימוש בתדירות גבוהה, ייתכן שיהיה צורך לרוקן את השירותים הכימיים מדי יום או כל כמה ימים, זאת כדי להבטיח שהם לא יגיעו לקיבולת המקסימלית שלהם. מצד שני, במצבים שבהם צפויה להיות תנועה מועטה של משתמשים, ייתכן שיידרש ריקון בתדירות נמוכה יותר.