מבנה נייד ללא אישור

בישראל אנחנו חיים במידת חוק ובכל מקום יש את הרשות המקומית שלה אם זה עירייה או מועצה מקומית. כל אלו תיקנו חוקי עזר עירוניים וצריך לכבד אותם. במסגרת החוק יש הרבה פעולות שהם יכולים לנקוט במידה ועברנו על החוק. יש מקומות שהחוק לא נאכף במאה אחוז ויש כאלה שמוכנים לקחת את הסיכון. אז בואו באמת נדבר רגע על הסיכון בהנחת מבנה יביל ללא ההיתר.

 

האם כל מבנה יביל צריך אישור?

התשובה היא כן. מבחינת החוק אם הנחת ללא היתר מבנה בשטח אין הבדל אם הוא יביל או שנבנה במקום. מה שאומר שמבנה יביל מחייב אותנו בהיתר מהרשות המקומית ואין אפשרות להניח מבנה איפה שרוצים ללא היתר. מה שכן מבנה יביל לרוב נראה יביל ופחות מושך אש ממבנה קבע. עצם העובדה שהמבנה יביל נותנת לכולם להבין שמידת הצורך מרימים אותו לאן שרוצים ברגע. זה לא דומה לאדם שהחליט לצפצף על החוק לגמרי והתחיל לבנות מבנה קבע ללא היתר ומודיע לכולם שהוא פה בשביל להישאר.

 

הסיכונים בהנחת מבנה יביל או קרוואן ללא היתר

במידה והגיע פקח מטעם רשויות האכיפה בתור התחלה הדבר היחידי שהוא יכול לתת זה קנס כספי ולתת התראה לפינוי המפגע. במסגרת ההתראה נותן לכם הפקח כמה ימים לפנות את המבנה. לרוב כמו שכתבתי כבר באזהרה הראשונה תקבלו גם קנס כספי בסך 730 ש"ח. באזהרה אתם מצווים בעצם לפנות את המבנה ובמידה ולא תפנו אותו בפרק הזמן שנקבע רשאית מחלקת האכיפה להרוס או להחרים את המבנה בעצמה.

 

היתרון הגדול במבנה יביל ללא היתר

בשונה ממבנה של קבע מבנה יביל הוא נייד ואפשר לשנע אותו. ולכן אם אתם רואים שככל הנראה לא הולכים לוותר לכם ורשות האכיפה רצינית בכוונות שלה להחרים או להרוס את המבנה כדאי לכם להזיז את המבנה שלא יהרסו לכם אותו. עלות ל הובלה של מבנה סטנדרטי היא לא בשמיים ומבנה יביל זה משהו סחיר ואפשר למכור אותו למישהו. אם יש לכם לחץ לפנות את המבנה ואין לכם עדיין קונה יש מגוון של מגרשי אחסנה שאפשר לאחסן שם את המבנה בנתיים. למרות שתמיד עדיף להכין מראש תוכנית לאן מעבירים את המבנה מבעוד מועד שלא תצטרכו לשלם על הובלה פעמיים.

 

הנחת מבנים בשטחי מנהל בדגש על יהודה ושומרון

בשטחי יהודה ושומרון יש חוק שינוע יבילים בלתי חוקי. במסגרת החוק רשאים אנשי המנהל להחרים לכם את המבנה ללא שום התראה. פרק הזמן שמותר להם להחרים את המבנה זה 30 ימים מרגע הנחתו. מה שאומר שאם עברו שלושה ימים אתם במובן מסויים יכולים לנשום לרווחה. המבנה לא הפלך לחוקי אבל בשביל להחרים אותו יצטרכו לתת לכם צו הפסקת עבודה ולאחר מכן צו הריסה. כתבנו על זה בהרחבה במאמר נפרד מוזמנים לקרוא: הובלת מבנים ביהודה ושומרון

 

כמה שפחות אנשים שיראו זה יותר טוב

ברוב המקרים התעקשות של הרשות המקומית בקשר למבנה שלא חוקי זה בגלל תלונות חוזרות ונשנות של אנשים שמתקשרים ומתלוננים. ברגע שיש תלונה היא חייבת להיות מטופלת. אז במידה ובחרתם לעבור על החוק ולשים מבנה לא חוקי תנסו להסוות את האירוע שבו מגיע המבנה אליכם ואת המבנה עצמו לאחר שהנחתם אותו בשטח. להניח מבנה לא חוקי במקום שכולם עוברים ורואים ככל הנראה יביא תלונה. כנ"ל לגבי יום ההובלה תנסו לתאם את זה ליום ושעה שאין הרבה אנשים שיראו את המבנה.

 

איך לצמצם את הסיכון בהנחת מבנה ללא אישור:

להביא מבנה של 100 מטר שבנוי מ3 חלקים ביום אחד זה לא הרעיון הכי טוב. בטוח זה לא יעבור מתחת לראדר. מבנה כזה גדול יעלה לכם גם הרבה מאוד כסף ההובלה שלו ויש מצב שפתאום תצטרכו לפנות אותו ותצאו בנזק כספי גדול. לכן עדיף לכם להתחיל בקטן להביא אפילו משהו שלא בנוי עדיין במאה אחוז משהו שלא עלה לכם ביוקר וגם אם יחרימו או יהרסו זה לא יהיה לכם נזק רציני. לצורך העניין אם הבאתם מכולה של 6 מטר שעלתה לכם כולל הובלה 8-9 אלף אין פה סיכון גבוהה. תראו שאין יותר מידי תלונות ועיניים של אנשים תתחילו לשפץ אותה מבפנים ותתאימו אותה לצרכים שלכם.

 

סיכון בהחרמת המשאית במהלך ההובלה

ברגע שהמבנה כבר על הקרקע זה קשה לרשויות האכיפה להזיז אותו. זה דורש מהם תהליכים משפטיים ויכולות לוגיסטיות שדורשות מהם זמן ועמל. צריך שתיקחו בחשבון שבמידה ותפסו אותכם על חם עם המבנה על המשאית או תוך כדי ההורדה שלו יש להם אפשרות להחרים גם את המשאית מנוף. בעיר בית שמש לדוגמא החרימו בנה האחרונה כבר מספר משאיות. ולכן במידה והחלטתם לעבור על החוק קחו בחשבון שגם ההחרמה של המשאית ל30 יום עלולה להיות על חשבונכם. אותו דבר ביהודה ושומרון יש להם אפשרות להחרים את המשאית ותצטרכו לשלם קנס גבוהה כדי להוציא אותה.

 

מה קורה אם החרימו את המבנה?

במידה והחרימו את המבנה תצטרכו לשלם על עלות ההובלה של המבנה. קחו בחשבון שקבלנים שעובדים עם רשויות האכיפה הכל מתומחר שם במחיר גבוהבנוסף תצטרכו לשלם כסף על אחסנת המבנה לתקופה שבו הוא היה במגרש ההחרמה.

 

עלויות הריסה של מבנה לא חוקי

גם במקרה של הריסה של המבנה אתם אלו שתצטרכו לשלם את הוצאות ההריסה. הוצאות ההריסה משתנות מאוד בהתאם לרמה שהחליטו להשחיל אותכם ולהיכנס בכם. הם יכולים להוביף לעלויות ההריה את הוצאות השיטור וכוחות הביטוחון שנלוו אל ההריסה בתוספת של עובדי ההריסה וכלי הצמ"ה שעבדו כולל הוצאות גרירה של הכלים. את פסולת ההריסה לרוב הם משאירים בשטח שלכם ותאלצו אתם לפנות את זה.

 

מבנה נייד על גלגלים

רשמנו מאמר שלם על כל הנושא של מבנה נייד על גלגלים כדאי לכם לקרוא אותו גם ולבחון אם זה מתאים לכם. למבנה נייד על גלגלים יש המון יתרונות ולרשויות האכיפה קשה להתמודד עם הנושא של מבנה נייד על גלגלים

 

שירותים שנוכל לתת לכם אנחנו:

אנחנו מוכרים מגוון גדול של מבנים ניידים ומכולות ימיות. יש לנו מלאי גדול עם מגוון גדול של מבנים יבילים לכל מיני מטרות וצרכים שונים. אנחנו גם מחזיקים במשאיות מנוף ונוכל לבצע עבורכם הובלה של מבנים ניידים לכל מטרה. במידה ואתם צריכים גם מגרש אחסנה למבנה יביל מוזמנים ליצור איתנו קשר

רוצים לקבל הצעת מחיר?
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!
שתפו אותנו

לחצו על הריבוע הזה למעבר לקטלוג המבנים ניידים שלנו. בקטלוג תמצאו תמונות\סרטונים של המוצרים, מפרט טכני, מידות ועוד. 

אולי יעניין אתכם גם
הובלות
ושרותים
רוצים לקבל הצעת מחיר?
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!

י.א. גואטה

הובלות ושירותים

Call Now Button