מבנה יביל למגורים

מבנה יביל למגורים נחשב כפתרון דיור פופולרי יחסית בארצות הברית ובאירופה, בישראל החלו עם סגנון הבנייה לפני כשלושים שנה. עם העלייה מברית המועצות, עולים מסוימים שוכנו במבנים שכונו קרווילות, באופן דומה למבנים שקיבלו משפחות שפונו מגוש קטיף.  המבנה היביל נתפש בעיני אנשים מסוימים כפתרון מגורים זמני.

מבנה יביל למגורים כל מה שרציתם לדעת

מבנה יביל למגורים הוא פתרון מגורים זמני לכאורה שניתן להביא אותו, כמות שהוא ממפעל ההרכבה. להסיע על גבי משאית ייעודית ומיוחדת שיש עבורה רישוי כמו גם ליווי משטרתי. כאשר מגיעים לנקודת היעד, המטרה היא להתקין את המבנה במקומו ולחברו לתשתיות. מדובר על מבנה שבונים באופן תעשייתי ומודרני יחסי. הדבר מתבטא ביכולת לבנות אותו מראש על כל חלקיו במפעל ולהעביר אותו כאשר הוא למעשה מוכן בשלמותו.  כפי שניתן לצפות, מבנה יביל למגורים, אמור להיות קל משמעותית במשקלו מאשר מבנים "קבועים" אחרים. מה שמאפשר להסיע אותו מנקודת המפעל לנקודה אחרת בה ניתן להניח אותו ולחברו לתשתיות כמו ביוב, כבלים, חשמל ומים. עלותו אמורה להיות נמוכה יחסית ומהירות הקמתו יכולה להיות גבוהה יחסית. יש שרואים בו יותר מאשר פתרון מגורים זמני אלא ממש פתרון קבע למגורים ולעסקים.  

5 דברים שכדאי לבדוק לפני קניית מבנה יביל

  1. סוג המבנה – ממה בנוי המבנה? רצפת בטון או עץ? ממה עשויים הקירות והתקרה?
  2. מצב המבנה – לבדוק אם הקונסטרוקצייה לא חלודה, המבנה אטום לגשם, פנים המבנה תקין, מה צריך לסדר?
  3. מחיר הובלת המבנה – גודל ומשקל המבנה, מרחק המנוף מהמבנה, מרחק ההובלה
  4. ניתוק וחיבור תשתיות למבנה – איזה תשתיות מחוברות למבנה? איזה הכנות תשתית נצטרך להכין?
  5. היתר להנחת המבנה – האם אין בעיה חוקית להניח את המבנה איפה שמתכננים. 

מחיר הובלת מבנה יביל

מחיר ההובלה עבור של מבנה יביל משתנה בהתאם לכמה פרמטרים:
  • גודל המבנה: ישנם מבנים יבילים הבנויים מכמה חלקים. ברגע שתרצו להוביל את המבנה תצטרכו לבצע ניתוק של חלקי המבנה. עבודה זאת דורשת הריסה חלקים של רצפת המבנה איפה שהחיבור כמו כן ידרש לבצע פתיחה של הגבס בקירות ובתקרה. בפירוק מבנה מסוג זה נדרש גם לבצע חיתוך בגג המבנה מה שידרוש ממנו בסוף העבודה לעשות גם עבודות איטום למבנה. רוחב מבנה אידאלי להובלה הוא 3.5 מטר במידה והמבנה אותו תרצו להוביל הוא כפול או גדול מרוחב זה כנראה שהוא בנוי מכמה חלקים.
  • גישה אל המבנה: במידה ואין אפשרות למנוף להגיע צמוד אל המבנה ידרש מאיתנו להביא מנוף גדול יותר שהעלות שלו גדולה יותר כמובן. ישנם מבנים שהונחו או נבנו בשטחים שהיום הגישה אליהם נחסמה מה שהופך את ההנפה לסיפור מורכב ויקר
  • סוג המבנה: סוג המבנה משפיע על המשקל שלו. ככל שהמבנה כבד יותר נצטרך מנוף גדול יותר. ישנם מבנים שברצפה שלהם יצקו שכבת בטון עבה שהפכה אותם לכבדים במיוחד.כמו כן מבנים שנמכרים ביד שנייה לעיתים צריכים שיפוץ כזה או אחר שצריך לקחת את זה גם בחשבון.
  • מרחק ההובלה: ככל שהמרחק בין מיקום המבנה הקיים ליעדו החדש גדול המחיר עולה בהתאמה. 
 

כמה עולה מבנה יביל?

מבנה חדש: שמדובר במבנה חדש תוכלו לקבל מבנה לפי הזמנה אישית בהתאם לתכנון אדריכלי ועיצוב שלכם או לחלופין להזמין מבנה שהוא במידות ובתכנון סטנדרטי מה שיוזיל לכם את העלות. אם מדובר על מבנה למגורים קראוון או קראווילה העלות למטר היא בין 2500-3000 ש"ח. לדוגמא קראוון סטנטר ברוחב של 3.5 על 12 מטר סה"כ 42 מטר רבוע יעלה סדר גודל של 120,000-150,000 ש"ח. ככל שהמבנה גדול יותר המחיר למ"ר יורד. מבנה יביל חדש ניתן לקבל אותו מוכן או לחלופין שיבנה בשטח אצלכם. מבנה יד שנייה: המחיר למבנה יד שנייה תלוי במצב המבנה, מתי נבנה ומאיזה חומר נבנה, ישנם מבנים ישנים שעל מנת להשמיש אותם ידרש שיפוץ רציני. מבנים ישנים לפעמים עלולים גם להינזק במהלך ההובלה. קחו בחשבון שיש מבנים שנבנו בגדלים שאינם סטנדרטים ועלות ההובלה שלהם תהיה גדולה. לצורך העניין מבנה שהרוחב שלו עולה על 3.5 מטר דורש ליווי משטרתי ולעיתים חסימת צירים מה שמייקר את ההובלה. לכן לפני שאתם סוגרים עסקה של מבנה יד שנייה תבררו טוב כמה יעלה להוביל אותו. לגבי המחירים: ניתן למצוא מבנים ניידים גם למסירה מהסיבה הפשוטה שעלות ההנפה וההובלה שלהם שווה יותר מהמבנה.  

ממה בנוי מבנה יביל למגורים?

בסיס המבנה הוא מרלסים של מתכת שעליהם יוצקים בטון בעובי של 5-7 ס"מ. לאחר מכן בונים קונסטרוקצייה של מתכת שתפקידה לתמוך את קירות ותקרת המבנה. הקירות והגג עשויים מפנאל מבודד בעובי של 5 ס"מ. בתוך המבנה עושים בדרך כלל שכבה נוספת של בידוד צמר סלעים וחיפוי פנימי של גבס. את רצפת הבטון מרצפים באריחי ריצוף רגילים כמו בכל בית. ישנם גם מבנים שהקירות עשויים מפאנל מבודד שהשכבה הפנימית שלו היא צמר סלעים ולא קלקר מבנים אלו מבודדים יותר ושוקלים גם יותר.  

האם המבנה היביל מבודד מספיק לקור וחום?

אי אפשר להשוות בין הבידוד של בית מבטון לבין מבנה יביל בסוף המבנה היביל צריך להישאר קל יחסית שיהיה ניתן להרים אותו. ולכן אי אפשר להוסיף שכבות בידוד עבות יותר. למרות זאת עם החומרים המתקדמים שיש היום אפשר להנות ולגור במבנה יביל בכל איזור בארץ. כמובן שכדאי להתקין אמצעי מיזוג במבנה על מנת לשמור על טמפרטורה אידיאלית.    

האם צריך אישור על מבנה יביל למגורים?

נוסף על כך, כפי שרמזנו בשורות הקודמות – כדי להתקין מבנה יביל למגורים, יש עניין לקבל אישורים. וכן, מדובר כאן על היתרי בנייה. שכן עדיין עוסקים אנו במבנה שמונח על קרקע ומשמש למגורים או לכל מטרה אחרת. כשבודקים את התב"ע החלה על המקום שרוצים להניח בו את המבנה ניתן לבדוק אם קיימת האפשרות באמת לעשות זאת. באם כן ניתן להגיש בקשה להיתר הבנייה ולאחר מכן להזמין את המבנה היביל עצמו לאזור. 

לקבל אישורים עבור מבנה יביל למגורים

למעשה, אכן ניתן לעשות שימוש בפתרונות של מבנה יביל למגורים עבור יותר מאשר מגורים. אלא גם עבור תעשייה, ואפילו לבתי כנסת, צימרים כמו גם מבנים מוגנים. ועם זאת, לא משנה מטרתו – יש עניין לקבל עבורו רישוי בהתאמה לסוג השימוש הרלוונטי. שכן קיימת אפשרות לעשות שימוש בלתי מורשה או חוקי במבנה שכזה.  אך זהו כבר אספקט משפטי שלא ניתן אליו במסגרת כתבה זו. יתרה מכך, מקובל שלא לבנות מעל מבנה יביל קומות נוספות. 

יתרונות יחסיים עבור מבנה יביל למגורים

ברמת היתרונות, אנחנו מדברים כאן על מבנה עם עלויות פחותות להקמה. לפחות אם משווים זאת למבנה אחר עשוי בלוקים ואפילו בטון. מה גם, שזמן הקמתו יכול להיות קצר משמעותית. ואם רוצים – ניתן לשלב. כלומר, להקים מבנה יביל למגורים לצד מבנה שאינו יביל, אלא דווקא עשוי בטון ולבנים בשיטה "המסורתית".  כך או כך, לפני הובלה של מבנה יביל יש עניין לבדוק את התב"ע ברשות המקומית, כדי לראות אם יש אפשרות להניח במקום מבנה יביל.  

מבנים ניידים מוכנים למכירה

ברשותינו מגוון של מבנים מוכנים למכירה. המבנים מיועדים למגורים וכוללים כל מה שצריך למגורים. חדרי שינה מטבח סלון וחדר שירותים ומקלחת. המבנים המוכנים מבוססים על קונטיינרים או לחלופין מבוססים על מבנים ניידים בנויים מבנייה קלה.

מבנה יביל מבוסס מכולה (קונטיינר)

יש כמובן גם מבנים יבילים שהם בעצם מכולות שהוסבו למגורים. היתרון הגדול המכולה זה הקלות שבה ניתן לשנע אותה ממקום למקום.

יתרונות מבנים מקונטיינר:

  • קל לשנע את המבנה ממקום למקום. המכולה מותאמת לשינוע ואין איתה בעיות של מידות אורך וגובה מה שמקל מאוד על ההובלה. כמו כן המכולה מיועדת להובלה ויש נקודות קישרה למעלה וגם למטה.
  • מחיר של המבנה זול יחסית. העלות של מכולה ריקה הוא זול מאוד ביחס לכל מבנה יביל שתצטרכו לבנות מאפס.
  • ניתן לשנע את המבנה גם שהוא מלא ללא כל חשש. מכולות מיועדות לשאת משקל רב בתוכם.

חסרונות מבנה יביל מבוסס קונטיינר:

  • רוחב במכולה צר יחסית. קשה לתכנן ולנות מבנה שבאמת יהיה נוח למגורים ברוחב של 2.3. זה הרוחב של המכולה לפני בידוד וגבס יוצא שבסף נשארים עם מבנה צר באפון יחסי. עכשיו במידה ותחברו שתי מכולות ברוחב תקבלו מבנה שכבר חורג במידות הרחוב מהובלה סטנדרטית.
  • מכולה עשויה ברזל ונדרש המון השקעה על מנת לבודד אותה מחום וקור. מבנים ניידים עשויים פאנל מבודד החומר עצמו של הקירות כבר מבודד ולכן יש יתרון ענק למבנים שבנויים מבנייה קלה.
  • קונטייר מגיעה במידות קבועות מראש ואין אפשרות לבנות ממש מבנה במידות שאתם רוצים. הרוחב הוא קבוע והאורך יש שלושה אפשרויות 12,6,3 מטר.

 קראווילה – המבנה היביל הגדול ביותר

אם אתם צריכים מבנה גדול שהוא יביל כדאי לכם להכיר את המושג קראווליה. המילה עצמה נוצרה בעצם משתי מילים קרוואן + וילה. קארווילה זה בעצם 2 או 3 מבנים שהוצמדו יחד והפכו להיות מבנה יביל גדול למגורים. בדרך כלל החלקים שהוצמדו הם חלקי מבנה שהיו מראש מתוכננים להיצמד אחד לשני ואין להם אפשרות לתפקד כל אחד לבד כמבנה יחיד מהסיבה שיהיה חסר למבנה היחיד קיר מסויים.

מידות קראווילה למגורים

האורך יהיה בדרך כלל 12 מטר שזה הארוך המקסימלי למבנה נייד יביל. מבחינת רוחב הם יהיו בדרך כלל 3.5 – 4 מטר רוחב שזה הרוחב שניתן להוביל ללא תסביכים בדרך. עכשיו תיקחו לדוגמא 2 חלקי מבנה בגודל של 12*3.5 תקבלו כל מבנה בגודל של 42 מטר. תחברו 2 כאלה קיבלתם מבנה יביל בגודל של 84 מטר. רוב הקראווילות הם בגודל של 96 מטר שהם בעצם 2 מבנים גדולים ועוד תוספת של מבנה קטן מה שבעצם הופך להיות סוג של דירת 3 חדרי שינה עם סלון ומטבח כולל חדר שירותים ואמבטיה + יחידת הורים נוספת.

הובלה של מבנה יביל מכמה חלקים מה זה דורש?

בוא נדבר רגע קצת על הלוגיסטיקה סביב הובלת מבנה יביל למגורים שבנוי מכמה חלקים. בסופו של דבר יש לנו כמה חלקים של מבנה שצריך להפריד אותם על מנת להוביל ובסוף ההובלה גם לחבר אותם אחד לשני. עכשיו נסביר קצת מבחינה טכנית מה זה דורש.

פירוק המבנה:

נדרש להפריד בין חלקי המבנה השונים המבנה מחובר בכל מקום למבנה השני. ברצפה בקירות ובתקרה. ברצפה נצטרך לפרק שורה של ריצוף לכל אורך החיבור. ידרש גם להפריד את הקירות בנקודת הממשק שלהם. הם מחוברים בדרך כלל מבחוץ עם חיפוי פח ומבפנים יש חיבור גבס שצריך לפרק. בתקרה יש גם חיבורים של פח שצריך לפרק ולחתוך ברזלים שרותכו על מנת לחבר את המבנה. גם ברצפה בדרך כלל מרתכים ברזלים בין חלקי מבנה על מנת לחבר את המבנים יחד. בשעת הפירוק נצטרך לחתוך את כל החיבורים שעשו.

הובלת המבנה: 

נצטרך מנוף על מנת להעמיס את חלקי המבנה על משאיות טריילר. כל חלק מבנה ידרוש מאיתנו משאית טריילר על מנת להעביר את חלקי המבנה. אז אם יש לנו מבנה שמורכב משלושה חלקים נצטרך 3 משאיות טריילר + מנוף לשנע את המבנה. מבנה בעל כמה חלקים נדרש יותר זמן עבודה על מנת למקם את המבנה כי צריך למקם ולפלס כל חלק בנפרד ולוודא שהם מונחים צמודים כמו שצריך.

חיבור ושיפוץ המבנה: 

לאחר שכל חלקי המבנה מונחים בצורה ישרה בשטח נתחיל בעבודת החיבור. קודם כל מבחוץ נחבר ונרתך את חלקי המבנה אחד לשני. נדאג לאיטום של כל החיבורים ולכיסוי פח בנקודות החיבור. מבפנים נצטרך לבצע תיקונים בגבס ובריצוף על מנת לסדר את כל מה שפירקנו\שברנו מבפנים בשביל ניתוק המבנים.

קחו בחשבון את מחיר השינוע של המבנה יביל למגורים

הובלה של מבנה יביל למגורים מתחילה ב4000 ש"ח ויכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים. אם אתם מתכננים לקנות מבנה יביל או לבנות אחד כזה כדאי שתיקחו בחשבון את כל הפרמטרים שמשפיעים על מחיר ההובלה של מבנה כזה.

השכרת מבנה יביל למגורים עם גואטה

אנחנו יודעים גם להציע לכם שירות של השכרת מבנה יביל למגורים. אם אתם צריכים מבנה לתקופה זמנית ואין לכם רצון ויכולת להתעסק עם קנייה של מבנה ואחר כך גם מכירה תהיו איתנו בקשר נדאג לכם למבנה יביל שמתאים לצרכים שלכם. במסגרת ההשכרה אנחנו נדאג להובלה והצבה של המבנה בשטח ככה שלא תצטרכו לדאוג לשום דבר.  ברשותינו מגוון גדול של מבנים ניידים להשכרה לכל מטרה ולכל תקופת זמן

הזמינו מבנה נייד למגורים אצלכם לשטח

ניתן כמובן לקנות מבנה כבר מוכן ונבוא להציב אותו אצלכם בשטח. או לחלופין לבנות אצלכם בשטח את המבנה מאפס שיבנה כמובן בצורה שניתן יהיה להזיז אותו למקום אחר בשעת הצורך.

לסיכום על מבנים יבילים למגורים:

יש כמה אפשרויות העמודות לרשתוכם:
  1. מבנה מבוסס קונטיינר: יכול להגיע במידות אורך של 6 או 12 מטר מבנים אלו קלים לשינוע ויחסית זולים החיסרון הגדול שלהם זה גודל המבנה שאינו גדול יחסית.
  2. קרוואן מבנייה קלה:  מבנה מומלץ מאוד למגורים בנוי בצורה נוחה מאוד ויכול לשמש קלות ובנוחות מגורים לכל מטרה. גודל הקראוון הוא בדרך כלל 12 מטר על 3.5-4 רוחב מה שנותן 42-48 מטר רבוע למגורים.
  3. קראווילה מבנייה קלה: ניתן לבנות קראווילות גדולות מאוד ולהגיע לכל גודל שתרצו וכל זה במבנה שיכול להיות יביל במידת הצורך. קחו רק בחשבון שהוזזה של מבנה יביל שבנוי מכמה חלקים יש לה עלות גבוהה יחסית.

צרו קשר עם יא גואטה

אם אתם מחפשים לקנות או להוביל מבנה יביל למגורים אתם יותר ממוזמנים ליצור איתו קשר. אנחנו בונים מבנים יבילים לכל מטרה בכל גודל ולכל צורך. כמו כן יש ברשותינו מבנים יד שנייה המיועדים למכירה. גם אם תרצו לברר מחיר עבור הובלת מבנה נייד או השכרת מבנים ניידים אתם מוזמנים לדבר איתנו.    
רוצים לקבל הצעת מחיר?
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!
שתפו אותנו

לחצו על הריבוע הזה למעבר לקטלוג המבנים ניידים שלנו. בקטלוג תמצאו תמונות\סרטונים של המוצרים, מפרט טכני, מידות ועוד. 

אולי יעניין אתכם גם
הובלות
ושרותים
רוצים לקבל הצעת מחיר?
מלאו את הפרטים ונציגנו יחזרו אליכם בהקדם!

י.א. גואטה

הובלות ושירותים

Call Now Button